Welkom bij Hotel de Watertoren.

Hotel de Watertoren weer geopend!

Na een korte onderbreking ontvangt Hotel de Watertoren u weer hartelijk op onze unieke locatie.

Heerlijk genieten van de Biesbosch, het eeuwen oude polderlandschap rond Dubbeldam of het historische centrum van Dordrecht? Of bent u op zoek naar een rustige, goed bereikbare uitvalsbasis tijdens uw werk in de regio? Dan bent u bij ons zeker op uw plek.

Wij bieden u; 

  • luxe, moderne kamers met bad,
  • uitzicht over de polders richting de Nieuwe Merwede,
  • goede bereikbaarheid (op 4 minuten van de N3),
  • gratis parkeergelegenheid,
  • gratis Wi-Fi.

Een herstart betekent een nieuwe blik op een reeds geweldige accommodatie. In de loop van de tijd zullen wij er steeds meer onze eigen draai aan geven. De nadruk ligt nu op het, tegen een scherpe prijs, zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze fantastische plek.

We hopen u spoedig van harte welkom te heten!

Aan de rand van stad en polder...

staat een honderd jaar oude watertoren. Dit monumentale gebouw uit 1916, met zijn karakteristieke honingraad vorm, voorzag de (toen nog zelfstandige) gemeente Dubbeldam lange tijd van stromend water.

Toen pompinstallaties begin jaren zeventig van de vorige eeuw de functie van de watertoren overnamen, heeft hij nog lange tijd als antennemast dienst gedaan. Toen de gemeente Dordrecht het gebouw in 2000 van de hand wilde doen, voor het bedrag van 1 euro, werd hier een prijsvraag aan gekoppeld. Uit zeven inzendingen werd Stichting Watertoren Buitenlust uiteindelijk gekozen tot nieuwe eigenaar.

"Het voorstel behelsde een watertoren ingericht als “ecologische bijenkorf”, waar ecologische producten uit de nabije omgeving worden verwerkt en verkocht. Een plaats waar voorlichting wordt gegeven aan consumenten en jeugd over het hand in hand gaan van ecologische landbouw, natuur en recreatie, zodat de kloof tussen stad en platteland wordt verkleind."

De eerste gebruikers, negen(!) beginnende ondernemers met een biologische of duurzame insteek, vlogen in de loop der jaren uit de "ecologisch bijenkorf". Tussen 2007 en 2011 kreeg het hele gebouw een Hotel/Restaurant functie onder de bezielende leiding van Jaap en Joke van het Poldercafé de Waterjuffer.

Contactgegevens

Hotel de Watertoren
+31 78 647 33 23
info@hoteldewatertoren.nl

DEZE PAGINA WORDT VERNIEUWD, DANK VOOR UW BEGRIP!
De pagina zal spoedig nieuwe informatie bevatten.

In de buurt

Pak je Biezen

Natuurgids Wim neemt u een halve of hele dag mee de Biesbosch in met zijn fluisterboot. Het arrangement kent veel mogelijkheden is te boeken vanaf 2 tot 8 personen. De invulling van de dag bespreekt u rechtstreeks met Wim. Wilt u meer weten over deze leuke dag uit?